4 znaki po katerih prepoznaš kakovosten sup

4 znaki, po katerih prepoznaš kakovosten sup

Zagotovo si že opazil/a suparje, ki so tako kot martinčki na soncu z lepim vremenom preplavili morje in jezera. Tudi trgovci v vsakem katalogu in na vsakem koraku oglašujejo sup kot najbolj vročo robo tega poletja. V kolikor razmišljaš o nakupu supa, smo ti pripravili kratek vodič, kako v poplavi vseh supov prepoznati takšnega, ki bo vreden tvojega denarja in ki ti bo služil več kot samo eno sezono.

 

1. Tehnologija izdelave

Kakovost supa je največkrat odvisna od tega, iz katerih materialov je izdelan in kakšna tehnologija je bila uporabljena za izdelavo supa. Manj kakovostni supi so praviloma enoslojni (imajo en sloj PVC materiala), uporabljajo starejšo tehnologijo in imajo posamezne dele lepljene skupaj, zaradi česar so praviloma cenejši, vendar imajo tudi krajšo življenjsko dobo. Kakovostni supi so dvoslojni, zaradi česar so bolj odporni na praske in udarce, uporabljajo najnovejšo tehnologijo, imajo posamezne dele skupaj spojene toplotno in  imajo bolj gosto tkano notranjost. Praviloma so dražji in imajo daljšo življenjsko dobo. Nekatere premium znamke, kot na primer Starboard, se lahko pohvalijo tudi z uporabo recikliranih materialov in plastike. Pri nakupu supa torej bodi pozoren/a na to:

  • Ali je sup enoslojni ali dvoslojni? Dvoslojni je odpornejši na udarce in praske, med enoslojnimi išči vsaj ojačan enoslojni material. 
  • So posamezni deli supa in robovi lepljeni ali toplotno varjeni? Lepilo je najšibkejša točka supov, ki z leti popusti. Starboardova Welding Rail tehnologija varjenja vseh delov, tudi robov, traja večno. 
  • Kako gosto tkano ima notranjost? Tisti sup, ki jih ima več, je trden in se manj upogiba. Starboard je razvil celo Wowen Dropstich tehnologijo, ki ob manj nitkah in posledično manjši teži supa še vedno zagotavlja izjemno trdnost in stabilnost.
  • Na koliko psi se napihne? V kolikor je priporočen max psi 15 psi, radi rečemo, da ne gre za sup, ampak za napihljivo igračo in nakup takšnega supa odsvetujemo. Bolj kakovostni in dvoslojni supi imajo lahko še vedno priporočen max psi 16, vendar prenesejo tudi več. Za primer – če bi enoslojni nizkocenovni sup zjutraj napolnil/a do maksimuma 15 psi in ga čez dan pustil/a na soncu, se pritisk v supu lahko poveča tudi do 20 psi, česar pa sup ne zdrži in ga lahko raznese.

     

    2. Uveljavljenost znamke v svetu supanja

    Veliko o kakovosti znamke ti pove že to, ali je prisotna v tekmovalnem svetu, kjer se merijo najboljši tekmovalci na najboljših deskah. Starboard je eden izmed vodilnih znamk v svetu supanja, njihovi športniki vselej znova osvajajo medalje, kar je najboljša možna potrditev kakovosti in dobrega dela podjetja. In čeprav profesionalci supajo na trdih supih, se tehnologija napihljivih supov tem zelo močno približa. Drugi alarm, ki ti lahko sporoči, kako dobra je znamka, je pojavnost na Bolhi in drugih prodajnih portalih. Namreč, supa, ki je kakovosten in ustreza vsem tvojim potrebam, ne menjaš čez noč, zato moraš imeti srečo, če želiš na Bolhi najti kakšen Starboard ali Shark sup.    

     

     3. Možnost testiranja pred nakupom

    Pred nakupom je dobro, da imaš možnost sup preveriti v živo. Tako lahko vidiš, kako se obnaša na vodi, kako ravno pluje, kako enostavno ga je obračati ... Veliko trgovcev tega ne nudi, zato je lahko razočaranje ob nakupu precejšnje. Pri Wasupu redno organiziramo testne dneve na različnih lokacijah po Sloveniji, kjer lahko iz prve roke preizkusiš supe različnih kakovosti izdelave in cenovnih razredov. Za preizkus so na voljo napihljivi supi Starboard, Shark, F2, Air Degree in Wasup, pogumni pa lahko zaveslajo tudi s Starboardovim trdim supom. Če ne želiš zamuditi naslednjega testnega dne, se prijavi na naše e-novice! 

     

     4. Garancija in uradni servis

    Če kupuješ nov sup in ti prodajalec ne podeli garancije, pojdi čimprej stran. To pomeni, da ne more jamčiti popravila ali zamenjave, v kolikor bo s supom kaj narobe. In pri nizkocenovnih supih se to pojavi veliko pogosteje. Predstavljaj si, kako bi iz dopusta na Korčuli reševal/a puščanje ventilčka na supu, ki si ga kupil/a v diskontni prodajalni. Wasup smo specializirana trgovina s sup opremo in že vrsto let uradni zastopnik za znamke Starboard in Shark Sup v Sloveniji. Ob vsakem nakupu novega supa prejmete 2-letno garancijo, nudimo pa vam tudi servis in popravilo, na telefon pa se oglasimo tudi, če nas kličete iz Korčule zaradi puščanja ventilčka.

     

     

    Nakup supaPrvi supSupSupanje